geschiedenis

Van Hoek b.v. met zijn 3 bedrijfstakken (garage – taxi – berging) vindt zijn oorsprong in de twintiger jaren. Toon van Hoek (opa van de huidige vennoten) startte aan het Rillandse station in het Nieuwe Stationskoffiehuis als auto, motor en rijwielreparateur. Daarnaast had hij ook een taxibedrijf.
  
Zoon Piet van Hoek begon aan de Haltestraat in 1934 zelfstandig een garagebedrijf. Ondanks moeilijke omstandigheden rond de oorlog en tegenslagen door brand en watersnood, bleef het bedrijf bestaan. Na jaren in een noodgebouw (nissenhut) te hebben gewerkt, kwam in de jaren vijftig een mooi bedrijfspand.

Hetzelfde pand, dat nog steeds onderdeel van het totale bedrijfscomplex uitmaakt anno 2004. Voor de garage staat een kraanwagen. Hiermee is Piet van Hoek in de zestiger jaren begonnen. In opdracht van -met name de politie- werden de auto’s na een aanrijding van de weg gehaald. Gaandeweg nam het Nederlandse wagenpark toe en konden beide takken uitgroeien tot het bedrijf dat het nu is.   

De taxipoot werd na de oorlog eveneens groter, o.a. door de totstandkoming van de ziekenfondswet, waardoor verzekerden recht hadden gekregen op vervoer van en naar de ziekenhuizen.

De firma Van Hoek is in de loop der jaren uitgegroeid tot een modern bedrijf, met zo’n 70 werknemers. De huidige vennoten zijn Kees en Ine van Hoek, Peter en Kitty van Hoek.